Doctor's Best Най-добрите храносмилателни ензими 90 капачки.
- Специализирани ензими за подпомагане на храносмилането
- Оптимално функциониране на храносмилателната система
- Подкрепа за здравословна чревна флора
- Елиминиране на храносмилателни разстройства
- Пълен набор от всички основни ензими
- Съдържа фитаза, лактаза и бета-глюканаза
Doctor's Best Digestive Enzymes е комплексна хранителна добавка, която съдържа уникална комбинация от над дузина внимателно подбрани храносмилателни ензими, които подпомагат правилното функциониране на храносмилателната система. Когато се приемат по време на хранене, ензимите допринасят за подобряване на храносмилането и предотвратяват храносмилателни разстройства като подуване на корема, газови колики, киселини, лошо храносмилане или усещане за препълване на стомаха.
Добавката съдържа пълен набор от храносмилателни ензими за правилното разграждане на протеини, мазнини, въглехидрати, както и целулоза и лактоза. Освен това добавката е обогатена с полезни бактерии от групата Bacillus subtilis, допринасящи за поддържането на червата в оптимално състояние.
Ролята на ензимите в храносмилателния процес
Храносмилателните ензими са група вещества, отделяни в храносмилателната система, които катализират разграждането на сложни съединения в прости. В резултат на този процес храната, която консумираме, се смила и съдържащите се в нея хранителни вещества се усвояват. Правилният храносмилателен процес е от съществено значение, за да може организмът да използва оптимално храната, която получава.
Нарушенията в храносмилането са свързани с множество неприятни симптоми в храносмилателния тракт (подуване на корема, колики, гадене, газове, болка). Страда и цялата система. Лишен от ключови хранителни вещества, организмът боледува, отслабва и става податлив на вредни външни влияния.
За щастие, допълнителният прием на подходящи смеси от храносмилателни ензими може значително да подобри храносмилането, да намали стомашния дискомфорт и да спомогне за по-доброто усвояване на основните хранителни вещества.
Doctor's Best Храносмилателни ензими съдържа следните съставки:
Протеолитични ензимиили протеолитични ензими (напр. папаин, бромелаин) са ензими, които смилат протеини - животински, растителни (напр. глутен от пшеница) или млечни (казеин).
Липаза- Ензим, отговорен за разграждането на мазнините до отделни мастни киселини и улесняващ усвояването на основни мастноразтворими хранителни вещества (напр. омега 3 мастни киселини).
Амилазае единственият ензим, който разгражда полизахаридите до прости захари, т.е. влияе върху усвояването на въглехидратите.
Целулаза и хемицелулаза- Два ензима, които разграждат целулозата. Те трябва да се доставят отвън, тъй като човешкият организъм не произвежда храносмилателни ензими, които да преработват растителните влакна, т.е. влакната, които са съществена част от зеленчуците, които са в основата на всяка здравословна диета.
Бета-глюканаза- Отговаря за разграждането на нескорбялните полизахариди. Увеличава бионаличността на хранителните вещества, попаднали във влакнестата матрица на растителните клетъчни стени.
Лактаза- служи за разграждане на млечната захар (лактоза) на глюкоза и галактоза. Тя е важна, тъй като непоносимостта към лактоза е една от най-често срещаните хранителни непоносимости сред възрастните.
Ксиланаза- разгражда ксилани и арабинати - две неблагоприятни вещества, които образуват разтвори, характеризиращи се с висок вискозитет, и допринасят за намаляване на усвояването на хранителните вещества от храната.
Фитоза- неутрализира фитиновата киселина (присъстваща в големи количества, особено в зърнените култури), която обикновено е антихранително вещество. Тя не само блокира усвояването на ценни минерали, но и потиска активността на други храносмилателни ензими, например пепсин, необходим за смилането на протеините, или амилаза, необходима за разграждането на нишестето.
Инвертаза- отговаря за процеса на инверсия, т.е. разграждането на захарозата на молекули фруктоза и глюкоза.
Глюкоамилаза- Подготвя сложните захари за абсорбция в чревните власинки, т.е. катализира разграждането на нишестето и гликогена до глюкоза или малтоза.
Дипептидил-пептидаза IV(DPP IV) - изключително важен ензим, който разгражда глутена и казеина, най-честата причина за храносмилателен дискомфорт, на по-малки и по-лесно усвоими молекули.
Алфа-галактозидаза- подпомага усвояването на въглехидратите и е отговорна за разграждането на олигозахаридите (присъстващи особено в бобовите растения).
Bacillus subtilis- пробиотична бактерия, която обикновено се използва за лечение на много симптоми и нарушения на храносмилателния тракт. Те изместват патогенните бактерии от червата, подобряват храносмилането и допринасят за разрешаването на стомашно-чревни оплаквания.
Горепосочените в комбинация са безценен помощник за правилното функциониране на храносмилателната система. Производителят на Best Digestive Enzymes се е погрижил да включи всички необходими и внимателно подбрани ензими за активна подкрепа на храносмилането. Само една капсула, добавена към храната, ще осигури правилно храносмилане и ще ни предпази от всички неприятни неразположения на храносмилателната система.
Компоненти
| в 1 капсула | Съдържание | % RWS |
|---|
Модифицирана целулоза (вегетарианска капсула).
Производител и дистрибутор
Производител:
Doctor's Best Inc.
18100 Von Karman Avenue Suite 800
Irvine, CA 92612
United States
Dystrubutor:
Olivit Sp. z o.o.
Blacharska 11
61-006 Poznań
Polska