Blackweek в процес на изпълнение - доставка на поръчките до 3 работни дни. Благодарим ви за търпението!
Безплатна доставка до Полша от 200 PLN Доставка в рамките на 24 часа Международна доставка на ниска цена На пазара от 2005 г. Blog Помощ Категории Производители MENU Blog Количка за пазаруване

Количката ви за пазаруване е празна!

NOW FOODS Цинков глицинат 30 mg 120 капсули.

Now Foods Цинков глицинат 30mg 120 капачки.

0.00 (Прегледи 0)
19,87 лв 0,17 лв / Порция
Наличност: В наличност
Най-добре е да се консумира преди: 2030-02-28
Описание
  • Аминокиселинен хелат на цинка
  • Цинк с марка TRAACS®
  • Добавяне на масло от тиквено семе
  • Подпомага функцията на множество ензими
  • Оптимизира хормоналния баланс
  • Укрепва антиоксидантната бариера
  • Подобрява детоксикацията
  • Подобрява функцията на имунната система
  • Осигурява правилното функциониране на сърдечносъдовата система
  • Подпомага функцията на простатата
  • Подобрява надеждността на репродуктивната система
  • Поддържа доброто състояние на нервната система
  • Подобрява състоянието на храносмилателната система
  • Оптимизира енергийния метаболизъм
  • Осигурява правилно зрение
  • Участва в регулирането на апетита
  • Подпомага функцията на черния дроб

NOW Zinc Glycinate е средство, съдържащо цинков глицинат, вложен в масло, извлечено от тиквени семки. Допълвайки диетата с важния микроелемент, той подпомага работата на множество ензими и хормони, осигурява високоефективни процеси на антиоксидация и детоксикация, дава възможност за надеждно функциониране на енергийния метаболизъм и позволява ефективното функциониране на множество системи, включително репродуктивната, имунната и нервната. Необходимата ефективност на продукта се гарантира от формата на цинка, подпечатана с марката TRAACS®, използвана по лиценз на Albion Laboratories, Inc. Уникалната комбинация от цинк и масло от тиквени семки, насочва продукта за тези, които се нуждаят от допълнителна подкрепа за простатата, черния дроб и кръвоносната система.

Цинк - важен минерал за функционирането на човешкия организъм, чиято потребност не надвишава 100 mg/ден, поради което е класифициран като микроелемент от гледна точка на храненето. При външно приемане той е в най-голямо изобилие в: мускулите и костите, както и в: мозъка, кожата и множество органи, разположени в средата на тялото, включително: черния дроб, панкреаса, бъбреците и далака. Пулът, съдържащ се в плазмата, се състои предимно от йони, свързани почти по равно количество с албумин и макроглобулин, като много по-малко количество е свързано с аминокиселини. Общият обем на цинка, присъстващ в човешкото тяло, е в границите на 1,5-4 g. Определянето на съдържанието на цинк в организма и признаването на необходимостта от него за правилното функциониране на човешкия организъм е направено едва през 1926 г. След откриването на така наречените "цинкови пръсти" през 1985 г. обаче на елемента се гледа много по-сериозно, отколкото преди.
Цинкът, като йон с конфигурация d10, който не е податлив на лигандните полета, способен е на бърз лиганден обмен и същевременно не хидролизира до образуване на хидроксикомплекси в среда с ниско pH и не проявява окислително-редукционни свойства в биологични условия, е минерален елемент, способен да изпълнява множество функции в организма, както по време на растежа му, така и при последващото поддържане на добро здраве. Той е важен за работата на много ензими и хормони, за правилното възпроизвеждане на генетичния материал, за защитата на организма от агресивно окисляващи съединения и токсини, както и за правилното функциониране на много системи и органи.
Най-важните хранителни източници на цинк са предимно животински продукти, включително стриди, омари, скариди, миди, риба, червено месо, черен дроб, мляко и яйца. Растителните храни, които са по-богати на елемента, включват тиквени семки, сусам, бадеми, грис от елда и пълнозърнести продукти. Изчислено е, че нуждата от минерали за средностатистически възрастен човек е приблизително 10-15 mg/ден.

Свойства на цинка

Противодейства на окислителното увреждане
чрез засилване на синтеза на металопротеини, участващи в намаляването на концентрацията на свободните радикали, чрез действие като стабилизиращ елемент в структурата на супероксиддисмутазата, която разгражда супероксидния радикал до молекули кислород и водороден пероксид, чрез ограничаване на окислението на сулхидрилните групи на протеините, чрез регулиране на активността на NDPH оксидазата и синтазата на азотния оксид (NOS) чрез инхибиране на активирането на NMDA рецептора, създаване на качествен отговор в условия на стрес чрез въздействие върху възбудимостта на транскрипционния фактор NTF2, както и чрез действие като метаболитен антагонист на медта, чрез което нормализира реакциите на окисление, по-специално процесите на липидно пероксидиране, като повишава ефективността на антиоксидантната бариера, участваща в защитата на структурите на организма от неблагоприятни реакции на окисление.

Подпомага изграждането, развитието и оцеляването на множество структури
Като важен компонент, стабилизиращ структурата на избрани ензими или действащ като активиращ кофактор за съответните ензими, например РНК или ДНК полимерази, както и позволяващ образуването на така наречените "цинкови пръсти", участващи в прикрепването на нуклеиновите киселини към протеините, той допринася за репликацията на генетичния материал и синтеза на нови молекули в организма, включително протеини. Оказвайки антиоксидантно действие, той предпазва създадените преди това структури от увреждане и смърт.

Ограничава развитието на тумори
Като осигурява правилното протичане на процесите на репликация на генетичния материал и формиране и правилно развитие на съответните структури и като свежда до минимум агресивното увреждане на структурите, водещо до тяхната деформация и неправилно развитие, той намалява вероятността от поява на ракови клетки.

Отговаря за правилното функциониране на имунната система
Като намалява токсичността на NK-клетките спрямо телесните клетки, насърчава синтеза на интерлевкините IL-1 и IL-6 и TNF-алфа, ускорява процеса на специализация на неспециализираните Т-лимфоцити, повишава активността на моноцитите, влияе върху адхезията на неутрофилите към съдовите ендотелни клетки, влияе върху настъпването на програмирана имунна клетъчна смърт и намалява степента на прекомерно разпространеното възпаление, той подпомага нормалното функциониране на имунната система.

Намалява токсичността на тежките метали
Като антагонист на оловото и кадмия, конкуриращ се с избрани транспортери, разположени на чревната бариера, предпазва организма от отравяне с тежки метали.

Подпомага киселинно-алкалния баланс
Като кофактор на първия открит ензим с негово участие, т.е. карбоанхидразата, той участва в освобождаването на въглероден диоксид през белите дробове или в превръщането му в бикарбонат и водородни йони в бъбреците, като по този начин подпомага поддържането на киселинно-алкалното равновесие в организма.

Подпомага управлението на енергията
Като създава възбудимост на избрани хормони, участващи в качеството на работата на енергийния метаболизъм, включително: хормони на щитовидната жлеза, инсулин или глюкагон, както и като осигурява оптимална работа на органите, важни за правилността на създадените концентрации на дадени хормони, включително панкреаса, той участва в работата на енергийния метаболизъм.

Оптимизира метаболизма на мъжките хормони
Като участва в реакциите на превръщане на холестерола в мъжки хормони, насърчавайки подходящия синтез на тестостерон и увеличавайки броя на андрогенните рецептори, той повишава активността на тестостерона в организма. Като намалява активността на 5α-редуктазата, той свежда до минимум превръщането на тестостерона в неговата по-агресивна форма - дихидротестостерон (ДХТ), като по този начин гарантира поддържането на оптимално ниво на активност на тестостерона в организма. Като намалява потенциала за образуване на естрогенни рецептори, той намалява появата на ефекти на естрогенна свръхактивност.

Повишава мъжката плодовитост
Като насърчава образуването на тестостерон, който създава ефективност в процеса на сперматогенеза, засилва съзряването на сперматозоидите, увеличава тяхната преживяемост и подвижност, като обезсилва оксидативния стрес, отговорен за разрушаването на структурите на сперматозоидите, включително митохондриите, които дават необходимата за движението им енергия, той участва в поддържането на висока мъжка плодовитост.

Подпомага поддържането на добро здраве на простатата
Като понижава възбудимостта на 5α-редуктазата в областта на простатата, като по този начин намалява количеството на образувания дихидротестостерон (ДХТ), той намалява вероятността от хипертрофия на простатата, като спомага за поддържане на пълноценната ѝ функция.

Позволява на храносмилателната система да функционира правилно
Като постоянно свързан йон в карбоксипептидазните структури, той участва в процесите на храносмилане на малки, няколко-аминокиселинни пептиди. Като участва в нормализирането на освобождаването на солна киселина в стомаха, той създава благоприятна среда за храносмилателните процеси и подпомага храносмилателната система срещу нежелани патогени. На свой ред, като се грижи за необходимата плътност на епителната бариера, той обезсилва нежеланото изтичане на течности в червата.

Поддържа доброто здраве на сърдечно-съдовата система
Повишеният прием на цинк намалява появата на възможни дефицити и намалява вероятността от образуване на атеросклеротични плаки. Адекватното снабдяване с цинк също така запазва оптималната концентрация на холестерола и липопротеините с ниска плътност (LDL), циркулиращи в кръвната плазма.

Подпомага функцията на нервната система
Цинкът участва във вътрешната сигнализация главно под формата на комплекси, образувани с глутамат. Той влияе върху сигнализацията на NMDA и GABA рецепторите и засилва активността на AMPA рецепторите. Като се намесва в нервната сигнализация, той участва в общото функциониране на нервната система, както и в процесите на учене и памет.

Осигурява усещане за вкус и адекватен апетит
Като фактор, който осигурява необходимата каталитична сила на густина (белтък, съдържащ се в слюнчените секрети и отговорен за развитието на вкусовите рецептори, като ускорява диференциацията и реконструкцията на техните клетки), той поддържа необходимата способност за усещане на вкуса. Осигурявайки доброто състояние на вкусовите рецептори и разположените в тях рецептори, отговорни за вкуса, той позволява да се усеща вкусът на храната, което оказва значително влияние върху желанието да се насладим на консумираната храна. Като участва в създаването на нивото на лептина (хормона на ситостта) след хранене, той участва в сигнализирането за ситост след поглъщането на достатъчно количество храна.

Поддържа способността за виждане
Като съществен компонент на вътрешния синтез на ретиновата киселина, той участва в производството на химическо съединение, което позволява възприемането на стимули от външния свят чрез органа на зрението.

Допринася за поддържане на доброто психическо състояние
Увеличава концентрациите на невротрофичния фактор, получен от мозъка (BDNF), има антиглутаминергичен ефект срещу обсесивно-компулсивни разстройства и насърчава усвояването на серотонин в избрани мозъчни области за поддържане на психичното благополучие.

Подпомага поддържането на привлекателен външен вид
Като действа противовъзпалително, антибактериално и изсушаващо, той ускорява заздравяването на рани и подпомага поддържането на здрава кожа. Като намалява възбудимостта на 5α-редуктазата в космените фоликули, той намалява косопада, причинен от прекомерното производство на дихидротестостерон (DHT).

Масло от тиквено семе - течна смес, в чийто състав преобладават съединения, класифицирани като липиди, извлечена от растения от род Cucurbita от семейство Cucurbitaceae, чийто най-разпознаваем представител е Cucurbita pepo - топлолюбиво едногодишно цъфтящо растение, даващо плодове с твърда външна обвивка и меко месо с диаметър няколко сантиметра, произхождащо от Северна и Южна Америка и отглеждано в много части на света, включително и в Европа. Маслото, извлечено от семената на тиквения плод, е богато на ненаситени мастни киселини, особено олеинова и линолова, както и на тритерпеноиди, каротеноиди и фенолни киселини. Сред най-големите производители на въпросното масло са: Югославия, Австрия и Унгария.

Благодарение на многобройните полезни за здравето съединения, на които е богато тиквеното масло, тази мазнина проявява редица интересни свойства, които подпомагат поддържането на здрав организъм:

Благодарение на съдържащите се в него кукурбитацини, които разрушават нервната система на паразитите, живеещи в храносмилателния тракт, то има противопаразитно действие.

Благодарение на съдържащите се в него тритерпеноиди то проявява антибактериални и противогъбични свойства.

Като осигурява голямо количество γ-токофероли, той намалява степента на възпаление, например на ставите.

Като понижава завишеното преди това кръвно налягане, действа като антиеритрогенен агент и силно понижава нивата на триглицеридите в кръвта, той подпомага поддържането на сърдечносъдовото здраве.

Действайки цитотоксично срещу анормално трансформираните клетки, той намалява появата на някои видове рак, включително рак на черния дроб.

Съдържащ бета-ситостерол, който намалява активността на дихидротестостерона (ДХТ) в областта на простатата, той подпомага поддържането на здравето на простатата.

Като намалява възпалението и намалява дисфункцията на простатата, облекчава нарушенията на пикочните пътища и подобрява способността за уриниране

Като упражнява хипогликемичен ефект, той понижава нивата на глюкоза в кръвта.

В допълнение към благоприятстващите здравето свойства на тиквеното масло, използването му като носител на различни вещества, включително цинк, се подкрепя от много ниското съдържание на линоленова киселина (0,2 %), което прави тази растителна мазнина изключително стабилна и следователно изключително безопасна за консумация за сравнително дълъг период от време.

NOW Zinc Glycinate е продукт, осигуряващ глицин хелатиран цинк, прилаган под формата на лесни за приемане меки желатинови капсули с допълнително включено висококачествено масло от тиквено семе. Чрез увеличаване на количеството на цинка и увеличаване на доставката на важни фитохимикали в храната, той подпомага непоколебимата функция на много ензими и хормони, повишава ефективността на антиоксидантната бариера, подпомага протичащите в организма процеси на детоксикация, осигурява ефективното функциониране на енергийния метаболизъм и се грижи за доброто състояние на простатата, черния дроб и множество системи, включително сърдечно-съдовата, нервната, храносмилателната, репродуктивната, имунната и правилната психическа нагласа. Подходящата ефективност е гарантирана от цинк, подписан със знака TRAACS®, чиято употреба е възможна само със съгласието и препоръката на Albion Laboratories, Inc. - световен лидер в производството на най-добрите биодостъпни форми на витамини и минерали. Иновативната комбинация на цинк с масло от тиквено семе, използвана в NOW Zinc Glycinate, осигурява предимно засилена подкрепа за здравето и работоспособността на простатата, черния дроб и сърдечно-съдовата система.

120порциипакетирани
1 1 порция
Компоненти
Хранителна информация
в 1 мека капсуласъдържание%RWS
*Стойност на дневния прием за възрастен човек.
Компоненти

Гел-капсула (говежди желатин, глицерин, вода, рожков) и пчелен восък и соев лецитин.

Допълнителна информация
Производител и дистрибутор

Производител:
NOW® Foods
244 Knollwood Drive
Bloomingdale, IL 60108
USA


Dystrubutor:
Olivit Sp. z o.o.
Blacharska 11
61-006 Poznań
Polska

Свързани продукти